Home » Ученичке активности

Category Archives: Ученичке активности

Још једно републичко такмиченје

Након стоног тениса ( Калиновић и Павловић ) за републичко такмичење квалификовали су се и наши стрелци.
Екипа:
1. Велић Марио
2. Станојловић Младен
3. Поповић Димитрије
Ови ученици представљаће нас у Смедереву 18.04.2018.године.

Екипу чине и Симоновић Марија и Стојановић Дарко али као такмичари у појединачној конкуренцији.
cROP50 POSTO

Turnir u malom fudbalu

Tehnička Škola Kladovo i Srednja Škola „ Sveti Sava „
Turnir u malom fudbalu

Ekipe: I grupa
1. Ratkini sinovi
2. Marsovci
3. Nike
4. Kicoši
5. I2 Mašinci
II Grupa
6. Šampioni
7. II2 Mašinci
8. Jedva smo se skupili
9. Orlovi
10. Zemunac
R A S P O R E D
22.01.2018. Ponedeljak
Ratkini sinovi – Marsovci
Šampioni – II2 Mašinci
23.01.2018. Utorak
Nike – Kicoši
Jedva smo se skupili – Orlovi
24.01.2018. Sreda
Ratkini sinovi – I1 Mašinci
Šampioni – Zemunac
25.01.2018. Četvrtak
Marsovci – Kicoši
II2 Mašinci – Orlovi
26.01.2018.Petak
Nike – I2 Mašinci
Jedva smo se skupili – Zemunac
29.01.2018. Ponedeljak
Ratkini sinovi – Kicoši
Šampioni – Orlovi
30.01.2018. Utorak
Marsovci – Nike
II2 Mašinci – Jedva smo se skupili
31.01.2018. Sreda
Kicoši – I2 Mašinci
Orlovi – Zemunac
Datum naknadno
Ratkini sinovi – Nike
Šampioni – Jedva smo se skupili
Datum naknadno
Marsovci – I2 Mašinci
II2 Mašinci – Zemunac

Истријска секција наше школе у Нишу

Ученици II-1 и II-2 Техничке Школе имали су прилику да, у оквиру историјске секције, обиђу културно историјске знаменитости Ниша као и сам град. Прво су обишли комплекс логора из Другог светског рата где су, између осталог, научили да никад не смеју заборавити нити дозволити да се овакви догађаји било када понове. По програму, следећа је била Ћеле кула, споменик из времена Првог српског устанка и чувене битке на Чегру. О овој чувеној битци ученици су већ учили на часовима историје а овде, на очигледан начин употпунили своје знање. Након кратког предаха обишли су тврђаву у самом центру града и међу зидинама ове древне тврђаве, на кратко се нашли на размеђу векова. На крају, пре времена предвиђеног за шетњу и одмор и понеки шопинг, имали су прилику да виде и сва блага која су Римљани оставили на том поднебљу а која су нам доступна захваљући археолошком музеју, који предано чува све експонате пронађене на археолошком налазушту Медијана. Деца су уживала у овом обиласку а „ главни кривац „ за овај лепи дан, организован 02.11. била је професорка Ивана Николић Радуловић
1 (2)

1 (8)

37 сајтова на којима можете да научите или сазнате нешто ново.

http://marketinguj.me/37-sajtova-na-kojima-mozete-da-naucite-nesto-novo-onlajn-kursvi/

Onlajn-kursevi

Zaboravite škole sa preskupim školarinama, duge dane u pretrpanim učionicama i prilično loše rezultate. Ovi sajtovi i aplikacije se bave temama nauke, umetnosti i tehnologije, i mogu vas naučiti mnogo čemu – od toga kako da napravite humus do pravljenja aplikacija u node.js programu, i to sve – besplatno (neki onlajn kursevi se i plaćaju, ali je većina besplatna).

Nemate nijedan validan izgovor da ne usavršite neku novu veštinu ili možda čak i poboljšate svoju karijeru. Možete da učite interaktivno prateći svoj tempo i u toplini svog doma. Teško je zamisliti da je toliko jednostavno. Onda, šta čekate?

Стони тенис, општинско такмичење

Јуче 26.10. одржано је општинско такмичење из соног тениса. Сусреле су се екипе Техничке школе и Средње школе ” Свети Сава “. Нашу школу представили су Павловић Марко и Калиновић Петар којии су екипно заузели прво место. Показали су изузетно познавање ове спортске игре и заслужено квалификовали за окружно такмичење у Неготину 01.11.2017.г.

20171026_141931

Clone1

Турнир у малом фудбалу

У организацји Техничке школе и средње школе ” Свети Сава ” одржан је турнир у малом фудбалу.
Учествовало је укупно 7 екипа са врло егзотичним именима:
1.ФК ” Напредак ”
2.” Машинци ”
3.” Топ – Мич ”
4.ФК ” Алка ”
5.” Јавор ”
6. ” Црни орлови ”
7.” Копитари ”

После лавовске борбе и показаног завидног нивоа фудбалске игре, победила је екипа ” Напредак “, док је друго место заузела екипа ” Топ – Мич ” а треће ” Црни орлови “.
Честитамо победницима.

1
Победници
2

3

Потребни смо планети

Земља, предивна планета, знатно је крхкија него што мислимо, а захтеви које јој поставља човек знатно су већи него што она може да издржи. Природна равнотежа је у опасности, а будућност човечанства неизвесна. Знамо, али одбијамо да реагујемо.
Време је да се свест о опасности искаже индивидуалним и колективним деловањима. Створимо нови свет у коме ће свако од нас бити заштитник живота, поштујући га у свим његовим облицима. Ова борба захтева учешће свих нас. Зато су ученици средње школе Свети Сава и Техничке школе заједно са својом професорком географије Сањом Стојковић учествовали у пројекту – Клима, моја планета… и ја!, плоду сарадње тима La main a la pate, многобројних наставника, инструктора, дидактичара и научника. Ово је мултидисциплинарни пројекат (географија, физика, математика, српски језик, грађанско васпитање…) који у први план ставља активности ученика као што је постављање питања, тражење литературе, експериментисање и дискусије. Омогућује ученицима да разумеју механизме климатских промена, као и последице које оне имају на здравље и биодиверзитет. Управо ово последње показује на потребу развијања свести о важности заштите животног окружења у свакодневним активностима, као и улоге сваког појединачног грађанина.
20. 12. 2016. год. у Дому културе су ученици средње школе Свети Сава учествовали у радионици под називом – А шта ја могу да урадим?
23. 12. 2016. год. су ученици средње школе Свети Сава упознали ученике Техничке школе са Повељом еко-грађанина коју су израдили на предходној радионици. Затим су ученици Техничке школе одрадили радионицу под називом – Како уштедети енергију у домаћинству?

Фестивал “Деца деци”

Поводом Међународног дана детета, ученици наше школе који су пре само месец дана били домаћини њиховим вршњацима који су имали учеће у семинару „Живот је леп“, били су позвани да учествују на фестивалу „Деца деци“, који је у Београду, на Тргу Николе Пашића организовала Јеврејска општина Београд и Центар за неформалну јеврејску едукацију. Ученици су са својом професорком историје Иваном Николић-Радуловић отпутовали за Београд и направили једнодневни излет који ће им остати у сећању. Осим међусобног дружења, квалитетно проведеног времена, представљали су и свој град Кладово и његове културне историјске знаменитости тако што су направили радионицу за сву децу која су учествовала на фестивалу. Имали су прилику и да упознају центар града Београда али и да са водичем-волонтером обиђу Калемегдан.

Дан младости у Кладову

Поводом 25. маја ученици кладовских школа су имали јединствену прилику да на другачији начин присуствују часу историје и науче нешто о прошлим временима. Наиме, ОО СУБНОР Кладово је у сарадњи са њиховом професорком историје Иваном Николић-Радуловић, организовао јавни час који је одржао унук доживотног председника СФРЈ, Јошка Броз, као и радну акцију како би комплекс, тј. спомен-плато који се налази на око 10km од Кладова, изнад Хидроелектране “Ђердап I”, средили и офарбали и тиме добио свој некадашњи сјај.

Мој музеј, мој град

У суботу, 21.маја 2016. године у нашем граду обележена је традиционална Ноћ Музеја. Кладово се већ годинама поноси Археолошким музејем Ђердапа, који представља драгоцен огранак Народног музеја у Београду.

О знаменитостима и ископинама са локалитета овог подручја, које наш музеј љубоморно чува и приказује радозналим посетиоцима, говорили су кладовски ученици- водичи Основне школе „Вук Караџић“, Средње школе „Свети Сава“ и Техничке школе. За ову прилику марљиво и стрпљиво их је припремала професорка историје Ивана Николић-Радуловић. Чаролију ове Ноћи употпунили су бројни посетиоци свих узраста, а пријатну тишину Музеја једино је „реметила“ блага музика младих уметника Основне музичке школе „Константин Бабић“ из Кладова.