Home » Такмичења

Category Archives: Такмичења

Још једно републичко такмиченје

Након стоног тениса ( Калиновић и Павловић ) за републичко такмичење квалификовали су се и наши стрелци.
Екипа:
1. Велић Марио
2. Станојловић Младен
3. Поповић Димитрије
Ови ученици представљаће нас у Смедереву 18.04.2018.године.

Екипу чине и Симоновић Марија и Стојановић Дарко али као такмичари у појединачној конкуренцији.
cROP50 POSTO

Окружно такмиченје у стоном тенису

На управо завршеном Окружном такмичењу у стоном тенису у Неготину, екипа наше школе освојила је изврсно прво место и квалификовала се за државно првенство, крајем новембра ове године у Зренјанину.
Екипа у саставу Павловић Марко и Калиновић Петар, показала је изузетно знање ове спортске дисциплине и оправдала уложени рад и труд који носе још из свог матичног клуба. Пред овим ученицима је период када треба да стасају у праве играче али и још три године у којима ће бранити боје своје школе. Браво !!!
Све честитке у име колектива Техничке школе.

IMG-b340d96e1e051387e6f3b2969624ef93-V

IMG-9d2cca6d6f3ff1b8f412999a3c6ec731-V

Стони тенис, општинско такмичење

Јуче 26.10. одржано је општинско такмичење из соног тениса. Сусреле су се екипе Техничке школе и Средње школе ” Свети Сава “. Нашу школу представили су Павловић Марко и Калиновић Петар којии су екипно заузели прво место. Показали су изузетно познавање ове спортске игре и заслужено квалификовали за окружно такмичење у Неготину 01.11.2017.г.

20171026_141931

Clone1

Турнир у малом фудбалу

У организацји Техничке школе и средње школе ” Свети Сава ” одржан је турнир у малом фудбалу.
Учествовало је укупно 7 екипа са врло егзотичним именима:
1.ФК ” Напредак ”
2.” Машинци ”
3.” Топ – Мич ”
4.ФК ” Алка ”
5.” Јавор ”
6. ” Црни орлови ”
7.” Копитари ”

После лавовске борбе и показаног завидног нивоа фудбалске игре, победила је екипа ” Напредак “, док је друго место заузела екипа ” Топ – Мич ” а треће ” Црни орлови “.
Честитамо победницима.

1
Победници
2

3

Учешће наше школе на државном такмичењу из историје

И ове године као и шест година уназад, наша школа може да се похвали ућешћем на републичком такмичењу из историје. Ученик II-1 разреда, Петрањесковић Махајло успео је да на окружном такмичењу из историје које се ове године одржавало у Мајданпеку освоји друго место које га је аутоматски пласирало за републичко тј. Државно такмичење. Ове године, домаћин такмичења је била Гимназија у Новом Пазару а одржавало се 7.маја. Михајло је, сем израде теста, заједно са својом професорком историје Иваном Николић Радуловић имао прилике да обиђе Нови Пазар и да упозна и види све историјске и културне знаменитости овог града али и околине.

Kонкурс „ Развој омладинског туризма у Србији „

И ове године, као и неколико година уназад, Универзитет Сингидунум је расписао конкурс „ Развој омладинског туризма у Србији „. Сви ученици средњих школа су имали право да пријаве своје групе и ураде своје презентације у циљу презентовања свог града и омладинског туризма у њему. Ове године, ученици Техничке школе, Будујкић Моника, Настић Вељко и Пајић Милан заједно са својим ментором Иваном Николић-Радуловић, проф историје урадили су презентацију и на најбољи могући начин својим вршњацима и омладини из наше земље а и шире покушали да представе и приближе наш крај, оно што он пружа у овом моменту али и оствариве жеље које се могу у блиској будућности урадити како би Кладово и његова околина били што занимљивији и приступачнији за туристе. Наши ученици који су иначе смер електротехничар рачунара и немају додирних тачака са туристичким смером стигли су до полуфинала, које је одржано у Београду и тиме дали свој допринос туризму нашег краја али и наше земље и ЧЕСТИТАМО ИМ НА УСПЕХУ!!!!

Додела награда на такмичењу “Култура на дар”

Ученици Техничке школе су ишли на уручење награде за освојено 2.место на конкурсу “Култура на дар” (кампања за промоцију културне баштине). Слободно време искористили су за обилазак културних знаменитости Београда.

НАШИ УЧЕНИЦИ ОСВОЈИЛИ ДРУГО МЕСТО НА КОНКУРСУ “КУЛТУРА НА ДАР”!

Ученици Техничке школе одељења III-1 (Моника Будујкић, Тијана Марјановић, Денис Дабесковић и Иван Бибесковић) са ментором професором историје Иваном Николић-Радуловић су снимили филм о Трајановом мосту и на тај начин дали скроман допринос промоцији културне баштине нашег града у оквиру пројекта “Култура на дар”. У конкуренцији је било 26 филмова из исто толико градова и можемо да се похвалимо да смо освојили друго место у конкуреницији “Места”.

http://kulturanadar.dar.org.rs/filmovi/trajanov-most-kladovo/

Хвала вам на невероватно маштовитим делима, изузетном труду и великој бризи коју сте показали за културну баштину друштва у којем живимо, Свечана додела награда биће организована у суботу 6. децембра 2014. године, са почетком у 16 часова у Свечаној сали Градске општине Нови Београд у Београду.

Резултате гласања можете видети на линку:
http://kulturanadar.dar.org.rs/glasaj-za-najbolje/infografik-druga-sezona/