Home » Галерија » Потребни смо планети

Потребни смо планети

Земља, предивна планета, знатно је крхкија него што мислимо, а захтеви које јој поставља човек знатно су већи него што она може да издржи. Природна равнотежа је у опасности, а будућност човечанства неизвесна. Знамо, али одбијамо да реагујемо.
Време је да се свест о опасности искаже индивидуалним и колективним деловањима. Створимо нови свет у коме ће свако од нас бити заштитник живота, поштујући га у свим његовим облицима. Ова борба захтева учешће свих нас. Зато су ученици средње школе Свети Сава и Техничке школе заједно са својом професорком географије Сањом Стојковић учествовали у пројекту – Клима, моја планета… и ја!, плоду сарадње тима La main a la pate, многобројних наставника, инструктора, дидактичара и научника. Ово је мултидисциплинарни пројекат (географија, физика, математика, српски језик, грађанско васпитање…) који у први план ставља активности ученика као што је постављање питања, тражење литературе, експериментисање и дискусије. Омогућује ученицима да разумеју механизме климатских промена, као и последице које оне имају на здравље и биодиверзитет. Управо ово последње показује на потребу развијања свести о важности заштите животног окружења у свакодневним активностима, као и улоге сваког појединачног грађанина.
20. 12. 2016. год. у Дому културе су ученици средње школе Свети Сава учествовали у радионици под називом – А шта ја могу да урадим?
23. 12. 2016. год. су ученици средње школе Свети Сава упознали ученике Техничке школе са Повељом еко-грађанина коју су израдили на предходној радионици. Затим су ученици Техничке школе одрадили радионицу под називом – Како уштедети енергију у домаћинству?