Home » Обавештења

Обавештења

4-obavestenja
 • Распоред писмених провера за четврти класификациони период

  распоред писмених провера 4 Опширније »
 • Још једно републичко такмиченје

  Након стоног тениса ( Калиновић и Павловић ) за републичко такмичење квалификовали су се и наши стрелци. Екипа: 1. Велић Марио 2. Станојловић Младен 3. Поповић Димитрије Ови ученици представљаће нас у Смедереву 18.04.2018.године. Екипу чине и Симоновић Марија и Стојановић Дарко али као такмичари у појединачној конкуренцији. Опширније »
 • Ванредни ученици – пријаве и испити

  Ванредни испити за АПРИЛСКИ РОК: Пријава испита: 10.04 - 16.04. Испитни рок: 20.04. - 30.04. Ванредни испити за ЈУНСКИ РОК: Пријава испита: 01.06. - 07.06. Испитни рок: 13.06. - 30.06. Ванредни испити за АВГУСТОВСКИ РОК: Пријава испита: 01.07 - 10.07. Испитни рок: 20.08. - 31.08. Опширније »
 • ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ

  Назив наручиоца: Техничка школа Адреса наручиоца: Младост бр. 1, 19320 Кладово Интернет страница наручиоца: www.tehnickakladovo.edu.rs Врста наручиоца: установа средњег образовања Врста предмета: добра Предмет јавне набавке мале вредности су добра – лож уље за потребе централног грејања школе за период фебруар - децембар 2018. године. Ознака и назив из општег… Опширније »
 • Turnir u malom fudbalu

  Tehnička Škola Kladovo i Srednja Škola „ Sveti Sava „ Turnir u malom fudbalu Ekipe: I grupa 1. Ratkini sinovi 2. Marsovci 3. Nike 4. Kicoši 5. I2 Mašinci II Grupa 6. Šampioni 7. II2 Mašinci 8. Jedva smo se skupili 9. Orlovi 10. Zemunac R A S P O… Опширније »
 • Javne nabavke

  На основу члана 108. Закона о јавним набавкама (‘’Сл. Гласник РС’’, бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015 ), Извештаја о стручној оцени понуда Комисије за ЈНМВ, бр. 29 од 19.01.2018. године директор Техничке школе у Кладову доноси ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ УГОВОРА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ (ДОБРА) РЕДНИ БРОЈ 1/2018 УГОВОР… Опширније »
 • Јавна набавка мале вредности бр. 1/2018 – лож уље, гасно уље екстра лако евро ел

  На основу члана 55. Закона о јавним набавкама („Сл. гласник РС“, број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Tехничка школа у Кладову, објављује ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА У поступку јавне набавке мале вредности, бр. 1/2018 Набавка добара: Лож уља – Гасног уља екстра лаког евро ел Преузмите позив за подношење понуда: Позив за… Опширније »
 • Распоред писмених провера за други класификациони период у школској 2017/ 2018. години

  распоред писмених провера 2-1718 Опширније »
 • Истријска секција наше школе у Нишу

  Ученици II-1 и II-2 Техничке Школе имали су прилику да, у оквиру историјске секције, обиђу културно историјске знаменитости Ниша као и сам град. Прво су обишли комплекс логора из Другог светског рата где су, између осталог, научили да никад не смеју заборавити нити дозволити да се овакви догађаји било када… Опширније »
 • Окружно такмиченје у стоном тенису

  На управо завршеном Окружном такмичењу у стоном тенису у Неготину, екипа наше школе освојила је изврсно прво место и квалификовала се за државно првенство, крајем новембра ове године у Зренјанину. Екипа у саставу Павловић Марко и Калиновић Петар, показала је изузетно знање ове спортске дисциплине и оправдала уложени рад и… Опширније »
 • 37 сајтова на којима можете да научите или сазнате нешто ново.

  http://marketinguj.me/37-sajtova-na-kojima-mozete-da-naucite-nesto-novo-onlajn-kursvi/ Zaboravite škole sa preskupim školarinama, duge dane u pretrpanim učionicama i prilično loše rezultate. Ovi sajtovi i aplikacije se bave temama nauke, umetnosti i tehnologije, i mogu vas naučiti mnogo čemu – od toga kako da napravite humus do pravljenja aplikacija u node.js programu, i to sve – besplatno… Опширније »
 • Ученици креативни мајстори

  Како би им боравак у школском простору био пријатнији и лепши, вредни ученици, машинци, су у договору са својим наставницима стручних предмета одлучили да овај пут уреде један кабинет. Обзиром да су прошле године урађене клупе за седење у школском холу и на тај начин доказали своје умеће из струке,… Опширније »
 • Турнир у малом фудбалу

  У организацји Техничке школе и средње школе " Свети Сава " одржан је турнир у малом фудбалу. Учествовало је укупно 7 екипа са врло егзотичним именима: 1.ФК " Напредак " 2." Машинци " 3." Топ - Мич " 4.ФК " Алка " 5." Јавор " 6. " Црни орлови "… Опширније »
 • Вредни историчари …

  Наши заљубљеници у историју, како основци, тако и средњошколци, дружили су се са Интернационалном школом са Сењака из Београда, тако што су њихове ученике срдачно угостили и на један дан били љубазни домаћини током њихове експедиције. Потрудили су се да гостима покажу оно најлепше и највредније у источној Србији: водопад… Опширније »
 • Распоред писмених провера у првом класификационом периоду за школску 2017/2018.г.

  prvi raspored pismenih provera 17-18 Опширније »
 • Календар рада за школску 2017/2018.г.

  Kalendar rada 201718 Опширније »
 • Календар блок наставе за школску 2017/2018.г.

  kalendar blok1718 Опширније »
 • Распоред часова за школску 2017/2018.г.

  RASPORED 2017-2018. Опширније »
 • Raspored pismenih provera za četvrti klasifikacioni period

  raspored писмених провера IV klasifikacioni period Опширније »
 • Потребни смо планети

  Земља, предивна планета, знатно је крхкија него што мислимо, а захтеви које јој поставља човек знатно су већи него што она може да издржи. Природна равнотежа је у опасности, а будућност човечанства неизвесна. Знамо, али одбијамо да реагујемо. Време је да се свест о опасности искаже индивидуалним и колективним деловањима.… Опширније »
 • Распоред писмених провера за други класификациони период 2016/17

  Преузмите документ Опширније »
 • Распоред писмених провера за први класификациони период 2016/17

  Преузмите документ Опширније »
 • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА У АВГУСТОВСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2015/2016. год.

  РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ПОПРАВНИХ, ДОПУНСКИХ ИСПИТА РЕДОВНИХ УЧЕНИКА И ИСПИТА ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА, У АВГУСТОВСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2015/2016. год. Преузимање документа [table id=32 /] Опширније »
 • Одлука о додели уговора у поступку јавне набавке мале вредности (добара) рб. 1/2016

  На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ("Сл. Гласник РС", бр.124/2012, 14/2015, 68/2015 ), директор Техничке школе у Кладову доноси ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ УГОВОРА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ (ДОБАРА) РЕДНИ БРОЈ 1/2016. УГОВОР СЕ ДОДЕЉУЈЕ понуђачу: "МИЛЕТИЋ ПЕТРОЛ" д.о.о из Шалудовца,35254 Поповац, Параћин, понуда број: 1/526/2016 од… Опширније »
 • Фестивал “Деца деци”

  Поводом Међународног дана детета, ученици наше школе који су пре само месец дана били домаћини њиховим вршњацима који су имали учеће у семинару „Живот је леп“, били су позвани да учествују на фестивалу „Деца деци“, који је у Београду, на Тргу Николе Пашића организовала Јеврејска општина Београд и Центар за… Опширније »
 • Јавна набавка мале вредности бр. 1/2016 – лож уље, гасно уље екстра лако евро ел

  На основу члана 55. Закона о јавним набавкама („Сл. гласник РС“, број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Tехничка школа у Кладову, објављује ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА У поступку јавне набавке мале вредности, бр. 1/2016 Набавка добара: Лож уља – Гасног уља екстра лаког евро ел Преузмите позив за подношење понуда: Позив за… Опширније »
 • Дан младости у Кладову

  Поводом 25. маја ученици кладовских школа су имали јединствену прилику да на другачији начин присуствују часу историје и науче нешто о прошлим временима. Наиме, ОО СУБНОР Кладово је у сарадњи са њиховом професорком историје Иваном Николић-Радуловић, организовао јавни час који је одржао унук доживотног председника СФРЈ, Јошка Броз, као и… Опширније »
 • Мој музеј, мој град

  У суботу, 21.маја 2016. године у нашем граду обележена је традиционална Ноћ Музеја. Кладово се већ годинама поноси Археолошким музејем Ђердапа, који представља драгоцен огранак Народног музеја у Београду. О знаменитостима и ископинама са локалитета овог подручја, које наш музеј љубоморно чува и приказује радозналим посетиоцима, говорили су кладовски ученици-… Опширније »
 • “ИСТИНА” – представа Ученичког парламента Техничке школе из Кладова

  До реализације представе се дошло тако што је Ученички парламент дошао на идеју да конкурише за пројекат „Млади у покрету“ који спроводи Зајечарска иницијатива. Ученици Техничке школе из Кладова су са својим другарима из СШ „Свети Сава“ и ОШ „Вук Караџић“, одлучили да се овом представом на креативан и тотално… Опширније »
 • Учешће наше школе на државном такмичењу из историје

  И ове године као и шест година уназад, наша школа може да се похвали ућешћем на републичком такмичењу из историје. Ученик II-1 разреда, Петрањесковић Махајло успео је да на окружном такмичењу из историје које се ове године одржавало у Мајданпеку освоји друго место које га је аутоматски пласирало за републичко… Опширније »
 • Породични семинар “Живот је леп”

  У периоду од 29. априла до 2. маја ове године, Кладово је, по девети пут заредом, било домаћин Породичном семинару Јевреја “Живот је леп“, у организацији American Jewish distribution committie и Савеза јеврејских општина Србије. Нa семинaру су били председници многих јеврејских општинa из Србије и Босне, кaо и 300… Опширније »
 • Распоред писмених провера за четврти класификациони период 2015/16

  Преузмите документ Опширније »
 • Израда плаката о Другом светском рату

  Ученици II-1 и II-2 разреда последњих три месеца обрађивали су наставне теме Први светски рат, период између два светска рата и Други светски рат и на часовима историје много тога чули, научили али и сами истражили о овој теми и овом периоду како у нашој замљи тако и шта се… Опширније »
 • Kонкурс „ Развој омладинског туризма у Србији „

  И ове године, као и неколико година уназад, Универзитет Сингидунум је расписао конкурс „ Развој омладинског туризма у Србији „. Сви ученици средњих школа су имали право да пријаве своје групе и ураде своје презентације у циљу презентовања свог града и омладинског туризма у њему. Ове године, ученици Техничке школе,… Опширније »
 • УПУТСТВО ЗА ПОЛАГАЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА 2015/16

  Завршним испитом проверава се општа припремљеност ученика за самостално обављање послова и радних задатака утврђених занимања у оквиру свог образовног профила, које ученик трогодишњег средњег образовања израђује на изабрану тему уз помоћ наставника – ментора. Редовни ученици пријављују завршни испит по завршетку наставне године (после БЛОК НАСТАВЕ и по добијању… Опширније »
 • НОВИ ПЛАН БЛОК НАСТАВЕ У ШКОЛСКОЈ 2015/2016 ГОДИНИ!!!

  Електроинсталатери (II3, III3) Практична настава – Букатаревић Владимир Прво полугодиште [table id=20 /] Друго полугодиште [table id=30 /] [table id=22 /] /////MASINCI Машински техничар моторних возила (IV/2) Практична настава - Ћеха Божидар Прво полугодиште [table id=23 /] Друго полугодиште [table id=24 /] //////RACUNARI Електротехничари рачунара (III/1, IV/1) Прво полугодиште [table… Опширније »
 • Распоред писмених провера за трећи класификациони период 2015/16

  Преузмите документ Опширније »
 • Светосавска академија

  „ Техничка школа “ је ове, 2015/2016. школске године, заједно са ОШ „ Вера Радосављевић “ из Подвршке, била домаћин прославе Дана Светог Саве. Тим поводом изведен је пригодан програм на коме су заједнички радили наставници и ученици обеју школа. Гостима су се на почетку обратили руководиоци школа, директорка Драгана… Опширније »
 • „Читамо и пишемо са Аном Франк“

  Изложба „Читамо и пишемо са Аном Франк“ служи као основа за радионице са ученицима. Осим изложбе, преведени и адаптирани су и посебан приручник за наставнике и библиотекаре, као и вежбанке за ученике основних и средњих школа. Амбиција је да ове радионице постану редован део школских активности везаних за 4 важна… Опширније »
 • Семинар “Тестови знања – креирање и оцењивање”

  Професори Техничке школе су, заједно са колегама из средње школе "Свети Сава", за викенд 28. и 29.новембра 2015. године били учесници семинара "Тестови знања - креирање и оцењивање". [slideshow_deploy id='854'] Опширније »
 • Распоред писмених провера за други класификациони период 2015/16

  Преузмите документ Опширније »
 • ПЛАН БЛОК НАСТАВЕ У ШКОЛСКОЈ 2015/2016

  Електроинсталатери (II3, III3) Практична настава – Букатаревић Владимир Прво полугодиште [table id=20 /] Друго полугодиште [table id=21 /] [table id=22 /] /////MASINCI Машински техничар моторних возила (IV/2) Практична настава - Ћеха Божидар Прво полугодиште [table id=23 /] Друго полугодиште [table id=24 /] //////RACUNARI Електротехничари рачунара (III/1, IV/1) Прво полугодиште [table… Опширније »
 • РАСПОРЕД ПРИЈАВЕ ИСПИТА ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА ПО ИСПИТНИМ РОКОВИМА У ШК. 2015/2016. г.

  Новембарски рок: Пријава испита: од 02 – 06. новембра Испитни рок: 16 – 30. новембра Јануарско – фебруарски рок: Пријава испита: од 11 – 15. јануара Испитни рок: од 18 - 26. јануара од 17 – 29. фебруара Априлски рок: Пријава испита: од 01 – 08. априла Испитни рок: од… Опширније »
 • Распоред полагања испита у новембарском испитном року 2015/16

  РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА И ДОПУНСКИХ ИСПИТА РЕДОВНИХ УЧЕНИКА У НОВЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2015/2016. год. Преузимање документа [table id=19 /] Опширније »
 • Дан примирја у Првом светском рату

  Србија ће 11.новембра обележити државни празник - Дан примирја у Првом светском рату. Овој акцији се, и ове године, придружује и наша школа. У знак сећања на тријумфални пут српске војске од 1914. до 1918. године, по угледу на друге народе, на дан празника и недељу дана пре, грађани Србије… Опширније »
 • Завршен пројекат „My name is Trajan“!

  После скоро два месеца ученици све три кладовске школе су завршиле пројекат „My name is Trajan“. После скоро два месеца рада и учења, ученици ОШ „Вук Караџић“, Техничке школе и Средње школа „Свети Сава“, заједно са својом професорком историје Иваном Николић Радуловић су успешно завршили пројекат „ Моје име је… Опширније »
 • Обавештење о закључењу уговора

  Обавештење о закључењу уговора у поступку јавне набавке мале вредности (добара) редни број 1/2015 можете преузети ОВДЕ . Опширније »
 • Радионица “Израда грчких новчића”

  Другу радионицу ученици су имали после наставне теме Стара Грчка и њена култура и уметност. Требало је да донесу поклопце од јогурта, киселог млека... и на основу слика које су им већ биле припремљене, да покушају да направе грчки новац са ликом Александра Македонског или сове-заштитнице Атине. На тај начин… Опширније »
 • Одлука о додели уговора у поступку јавне набавке мале вредности(добара) рб. 1/2015

  На основу члана 108. Закона о јавним набавкама ("Сл. Гласник РС", бр. 124/2012, 14/2015, 68/2015 ), директор Техничке школе у Кладову доноси ОДЛУКУ О ДОДЕЛИ УГОВОРА У ПОСТУПКУ ЈАВНЕ НАБАВКЕ МАЛЕ ВРЕДНОСТИ (ДОБАРА) РЕДНИ БРОЈ 1/2015 УГОВОР СЕ ДОДЕЉУЈЕ понуђачу: "МИЛЕТИЋ ПЕТРОЛ" д.о.о из Шалудовца, 35254 Поповац, Параћин, понуда број:… Опширније »
 • Јавна набавка мале вредности бр. 1/2015 – лож уље, гасно уље екстра лако евро ел

  На основу члана 55. Закона о јавним набавкама („Сл. гласник РС“, број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Tехничка школа у Кладову, објављује ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА У поступку јавне набавке мале вредности, бр. 1/2015 Набавка добара: Лож уља – Гасног уља екстра лаког евро ел Преузмите позив за подношење понуда: Позив за… Опширније »
 • Пројекат “My name is Trajan”

  У сарадњи са удружењем "Дивљина" дошли смо до једне интересантне идеје и њу преточили у пројекат. Људи из фондације "Искорак" и Балканског фонда за демократију, кроз њихов програм донација, подржали су нашу идеју и надамо се да нећемо изневерити њихово поверење. Кладово је град који из године у годину обогаћује… Опширније »
 • Нови пројекат ученика наше школе – “My name is Trajan”

  Ученици Техничке школе и ОШ "Вук Караџић", заједно са впрофесорком историје Иваном Николић-Радуловић, у сарадњи са удружењем "Дивљина", ће у периоду од 9.септембра до 25.октобра учествовати у пројекту "My name is Trajan". Више о пројекту погледајте на страници: https://www.facebook.com/udruzenjeljubiteljaprirode.divljina Опширније »
 • ШКОЛСКИ САЈАМ КЊИГА!!!!!

  Драги ученици, у петак 04.09.2015.год у 12.30h у холу школе биће организован Школски сајам књига. Позивамо ученике старијих разреда као и нове ученике да дођу и размене своје књиге, како би сви на време набавили неоподне уџбенике за ову школску годину. Списак потребних књига можете преузети овде: I-1 I-2 II-1… Опширније »
 • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ

  РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА И ДОПУНСКИХ ИСПИТА РЕДОВНИХ УЧЕНИКА У АПРИЛСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2014/2015. год. Преузимање документа [table id=17 /] Опширније »
 • Промена календара рада за ученике завршних разреда

  Због промене плана и програма реализације екскурзије за завршне разреде , дошло је до следеће промене динамике рада за завршне разреде: -Наставни дани: четвртак 16.04.2015, који је предвиђен да се реализује по распореду од уторка и петак 17.04.2015, биће надокнађени у данима предвиђеним за реализацију блок наставе, а наставна година… Опширније »
 • НАШИ УЧЕНИЦИ ОСВОЈИЛИ ДРУГО МЕСТО НА КОНКУРСУ “КУЛТУРА НА ДАР”!

  Ученици Техничке школе одељења III-1 (Моника Будујкић, Тијана Марјановић, Денис Дабесковић и Иван Бибесковић) са ментором професором историје Иваном Николић-Радуловић су снимили филм о Трајановом мосту и на тај начин дали скроман допринос промоцији културне баштине нашег града у оквиру пројекта "Култура на дар". У конкуренцији је било 26 филмова… Опширније »
 • ПОГЛЕДАЈТЕ НАШ ФИЛМ НА “TV КЛАДОВО”!

  Трећа емисија из серијала „КУЛТУРНО ИСТОРИЈСКИ ТУРИЗАМ“, коју су ученици ОШ “ВУК КАРАЏИЋ“ и ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ са ментором Иваном Николић Радуловић, професором историје радили у оквиру пројекта биће емитована у суботу 28.11.2014.године у 21:30 и у недељу 29.11.2014. од 11:15 и 17:00 часова. [slideshow_deploy id='602'] Опширније »
 • РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА У НОВЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ

  РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА И ДОПУНСКИХ ИСПИТА РЕДОВНИХ УЧЕНИКА У НОВЕМБАРСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2014/2015. год. Преузимање документа [table id=15 /] Опширније »
 • ПОГЛЕДАЈТЕ НАШ ФИЛМ НА “TV КЛАДОВО”!

  ДРУГА ЕМИСИЈА ИЗ СЕРИЈАЛА „КУЛТУРНО ИСТОРИЈСКИ ТУРИЗАМ“ КОЈУ СУ УЧЕНИЦИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ И ОШ “ВУК КАРАЏИЋ“ РАДИЛИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА БИЋЕ ЕМИТОВАНА У СУБОТУ ОД 18:30 И У НЕДЕЉУ ОД 11:30 И 17:00 ЧАСОВА. [slideshow_deploy id='602'] Опширније »
 • Дан примирја у Првом светском рату

  Србија ће 11.новембра обележити државни празник - Дан примирја у Првом светском рату. У знак сећањана тријумфални пут српске војске од 1914. до 1918. године, по угледу на друге народе, на дан празника и недељу дана пре, грађани Србије (студенти, ђаци, спортисти и остали) ће носити на реверима значку која… Опширније »
 • ТРАЈАНОВ МОСТ – Гласајте за наш филм!

  Драги посетиоци, ученици Техничке школе одељења III-1 Моника Будујкић, Тијана Марјановић, Денис Дабесковићи Иван Бибесковић и професор Ивана Николић-Радуловић су учествовали на конкурсу "КУЛТУРА НА ДАР 2" са филмом "Трајанов мост" у трајању од 3 минута у коме су представили културну баштину нашег града, или само један део. Потрудили смо… Опширније »
 • Распоред испита – август 2014.

  РАСПОРЕД ПОЛАГАЊА ИСПИТА ВАНРЕДНИХ УЧЕНИКА И ПОПРАВНИХ И РАЗРЕДЕНИХ ИСПИТА РЕДОВНИХ УЧЕНИКА, У АВГУСТОВСКОМ ИСПИТНОМ РОКУ ШКОЛСКЕ 2013/2014. год. Преузимање [table id=3 /] Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – Моторна возила 2

  Испитна питања из предмета МОТОРНА ВОЗИЛА 2 за четврту годину Техничар за моторна возила 1. Врсте и класификације система ослањања 2. Механизам за вођење точка 3. Еластични системи ослањања 4. Лиснате опруге 5. Завојне опруге 6. Гумени ослонци 7. Елементи за пригушење 8. Стабилизатори 9. Систем за управљање возилом 10.… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – Машински елементи 2

  Питања из машинских елемента 2 (III година) Осовине и вратила 1. Врсте и подела осовина и вратила. 2. Материјал за израду осовина и вратила. 3. Димензионисање осовина, вратила и рукавца. Лежишта (клизни лежаји) 1. Особине и подела. 2. Трење између клизних површина. 3. Мазива 4. Прорачун радијалних лежишта. 5. Аксијална… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – Машински елементи 1

  Питања из машинских елемената 1 (II разред) 1. Толеранције 2. Врсте налегања и системи налегања 3. Оптерећење машинских делова 4. Врсте напрезања 5. Основна подела машинских елемената Нераздвојиви спојеви 1. Заковани спојеви 2. Заварени спојеви 3. Залепљени спојеви 4. Залемљени спојеви Раздвојиви спојеви 1. Навојни спојеви 2. Врсте навоја 3.… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – Основе аутоматског управљања

  ИСПИТНА ПИТАЊА ИЗ ОСНОВА АУТОМАТСКОГ УПРАВЉАЊА IV година, електротехничар електромоторног погона 1. Структура система аутоматског управљања 2. Претварачи помераја потенциометар 3. Претварачи брзине обртања 4. Претварачи механичког напрезања 5. Претварачи температуре 6. Претварачи протока 7. Претварачи нивоа течности потенциометар 8. Претварачи светлосног флукса 9. Претварачи притиска 10. Претварачи учестаности 11.… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – електрични погон дизалица и лифтова

  ИСПИТНА ПИТАЊА ПРЕДМЕТ: ЕЛЕКТРИЧНИ ПОГОН ДИЗАЛИЦА И ЛИФТОВА ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ: ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ПОГОНА подвучено – за 2 искривљено – за 3 1. Принцип рада лифта 2. Опис главних делова 3. Возно окно лифта 4. Машинска просторија лифта 5. Подела лифтова 6. Место уградње лифта 7. Основна кин. решења везе кабине и… Опширније »
 • Доквалификација – практична настава

  Испитна питања за практичну наставу - трећи разред, електротехничар електромоторног погона, разлика за електроинсталатере и електромеханичаре за термичке и расхладне уређаје 1. Високонапонски растављачи 2. Гашење електричног лука 3. Врсте и облици контаката 4. Прекидачи снаге - високонапонски прекидачи (улога и врсте) 5. Атмосферски пренапон 6. Одводници пренапона 7. Изолатори… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – практична настава

  Испитна питања за практичну наставу - трећи разред, електротехничар електромоторног погона 1. Правилник о техничким нормативима за електричне инсталације ниског напона 2. Правилник о општим мерама заштите на раду од опасног дејства електричне струје у објектима намењеним за рад, радним просторијама и градилиштима 3. Правилник о техничким нормативима за електроенергетска… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – практична настава

  Испитна питања за практичну наставу - трећи разред, електротехничар електромоторног погона 1. Правилник о техничким нормативима за електричне инсталације ниског напона 2. Правилник о општим мерама заштите на раду од опасног дејства електричне струје у објектима намењеним за рад , радним просторијама и градилиштима 3. Правилник о техничким нормативима за… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – практична настава

  ISPITNA PITANJA ZA PRAKTIČNU NASTAVU - III RAZRED ELEKTROINSTALATERI III2 - Pitanje 1 Sadržaj projekta i značaj pojedinih delova projekta III2 - Pitanje 2 Plan elektro instalacije III2 - Pitanje 3 Ulična rasveta- razvijena šema III2 - Pitanje 4 Nadzemni kućni prikljucak III2 - Pitanje 5 Podzemni kućni prikljucak III2… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – практична настава

  Ispitna pitanja za praktičnu nastavu – II razred elektrotehničar elektromotornog pogona II1 - Pitanje 1 Provodnici,označavanje i preseci II1 - Pitanje 2 Izbor osigurača na osnovu snage potrošača II1 - Pitanje 3 Vrste prekidača i primena II1 - Pitanje 4 Priključni uređaji II1 - Pitanje 5 Električna brojila (povezivanje) II1… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – практична настава

  ISPITNA PITANJA ZA PRAKTIČNU NASTAVU - II RAZRED ELEKTROINSTALATERI II2 - Pitanje 1 Tehnički propisi za izvođenje kućnih instalacija II2 - Pitanje 2 Zaštita od napona dodira II2 - Pitanje 3 Elektromaterijal i pribor II2 - Pitanje 4 Stepenišni automati II2 - Pitanje 5 Tehnički propisi za izradu kućnog priključka… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – практична настава

  Ispitna pitanja za praktičnu nastavu – I razred elektrotehničar elektromotornog pogona I1 - Pitanje 1 Zaštita od strujnih udara, lična zaštitna sredstva, zaštita uređaja, pružanje prve pomoći I1 - Pitanje 2 Vrste električnih izvora, galvanski elementi I1 - Pitanje 3 Označavanje provodnika bojama i preseci I1 - Pitanje 4 Univerzalni… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – практична настава

  ISPITNA PITANJA ZA PRAKTIČNU NASTAVU - I RAZRED ELEKTROINSTALATERI I2- Pitanje 1 Opasnost i zaštita od električne struje I2 - Pitanje 2 Simboli u elektrotehnici I2 - Pitanje 3 Kablovi,oznake i preseci I2 - Pitanje 4 Osigurači I2 - Pitanje 5 Obično svetlo (razvijena i jednopolna šema) I2 - Pitanje… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – производња и пренос електричне енергије

  Производња и пренос електричне енергије (енергетичари, трећа година, четврти степен) 1. Објаснити стандардне напоне у електричним мрежама 2. Објаснити поделу и врсте мрежа 3. Објаснити принцип рада хидроелектрана 4. Објаснити принцип рада термоелектрана 5. Објаснити принцип рада нуклеарних електрана 6. Објаснити синхронизацију генератора са мрежом 7. Објаснити изолаторе, носаче изолатора… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – електроенергетика

  Електроенергетика (електротехничар рачунара, трећа година, четврти степен) 1. Објаснити електроенергетски систем 2. Објаснити принцип рада хидроелектране 3. Објаснити принцип рада термооелектране 4. Објаснити принцип рада нуклеарне електране 5. Објаснити трансформаторе снаге у постројењима 6. Објаснити елементе постројења 7. Објаснити проводнике и каблове за електричне инсталације 8. Објаснити врсте и намену… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – електрична вуча

  Електрична вуча (енергетичари, четврта година) 1. Објаснити вучну силу вучног возила 2. Објаснити повремене отпоре вуче 3. Објаснити сталне отпоре вуче 4. Објаснити атхезију и коефицијент атхезије 5. Објаснити општу једначину вуче 6. Објаснити кочну силу воза 7. Објаснити дијаграме кретања воза 8. Објаснити примену мотора једносмерне струје са редном… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – електричне инсталације и осветљење

  Електричне инсталације и осветљење (електромеханичар за термичке и расхладне уређаје, трећа година, четврти степен) 1. Објаснити разводне ормаре 2. Објаснити пуштање асинхроних мотора у рад 3. Објаснити акумулаторске изворе 4. Објаснити утицај струје на човека 5. Објаснити заштиту од директног додира 6. Објаснити заштиту малим напонима 7. Објаснити ТН, ТТ… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – електричне инсталације и осветљење

  Електричне инсталације и осветљење (електроенергетичари, друга година, четврти степен) 1. Објаснити трансформацију, пренос и дистрибуцију електричне енергије 2. Објаснити надземни кућни прикључак 3. Објаснити подземи кућни прикључак 4. Објаснити врсте и поделу електричних инсталација 5. Објаснити разводне табле и ормаре 6. Објаснити громобранску инсталацију 7. Објаснити врсте, намену и поделу… Опширније »
 • Доквалификација – основе електротехнике

  Основе електротехнике (прва година) Допунски испит за ученике који су завршили неки од смерова електро групе (електроинсталатери, фриго,..) 1. Кулонов закон 2. Електрично поље 3. Мешовита веза кондензатора 4. Зависност отпорности од температуре 5. Џулов закон 6. Мешовито везивање отпорника у колу 7. Решавање сложених кола применом I и II… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – елекричне мреже и постројења

  Електричне мреже и постројења (електроинсталатери, трећа година, трећи степен) 1. Објаснити системе за пренос електричне енергије 2. Објаснити принцип рада хидроелектрана 3. Објаснити принцип рада термоелектрана 4. Објаснити принцип рада нуклеарних електрана 5. Објаснити допунске елементе вода 6. Објаснити изолаторе и носаче изолатора 7. Објаснити конзоле 8. Објаснити поделу и… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – електричне инсталације јаке струје

  Електричне инсталације јаке срује (електроинсталатери, друга година, трeћи степен) 1. Објаснити који се материјал користи за израду проводника и каблова 2. Објаснити како се означавају проводници 3. Објаснити како се означавају каблови 4. Објаснити кабловски прибор 5. Објаснити начин полагања каблова 6. Објаснити инсталационе цеви 7. Објаснити прикључне уређаје 8.… Опширније »
 • Питања за ванредне ученике – електричне инсталације и осветљење

  Електричне инсталације и осветљење (електроинсталатери, трећа година, трeћи степен) 1. Објаснити проводнике и каблове за телекомуникације 2. Објаснити оптичке каблове 3. Објаснити инсталацију интерфона 4. Објаснити антенске системе 5. Објаснити поделу и врсте сигнализације 6. Објаснити инсталације за откривање и дојаву пожара 7. Објаснити инсталацију сигурносног осветљења 8. Објаснити електричну… Опширније »
 • Историја – Испитна питања за ванредне ученике

  Pitanja za vanredne učenike II godina 1. STVARANJE BLOKOVA KRAJEM 19.VEKA 2. VLADAVINA KNEZA MIHAILA OBRENOVIĆA 3. SANSTEFANSKI MIR I BERLINSKI KONGRES 4. SRBIJA U VREME MILANA OBRENOVIĆA 5. VLADAVINA ALEKSANDRA OBRENOVIĆA 6. CRNA GORA U VREME NIKOLE PETROVIĆA 7. PRVI BALKANSKI RAT 8. DRUGI BALKANSKI RAT 9. UZROK I… Опширније »

НАЈНОВИЈЕ:

Kalendar

February 2019
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728