Home » Дешавања

Дешавања

5-desavanja
 • Још једно републичко такмиченје

  Након стоног тениса ( Калиновић и Павловић ) за републичко такмичење квалификовали су се и наши стрелци. Екипа: 1. Велић Марио 2. Станојловић Младен 3. Поповић Димитрије Ови ученици представљаће нас у Смедереву 18.04.2018.године. Екипу чине и Симоновић Марија и Стојановић Дарко али као такмичари у појединачној конкуренцији. Опширније »
 • Ванредни ученици – пријаве и испити

  Ванредни испити за АПРИЛСКИ РОК: Пријава испита: 10.04 - 16.04. Испитни рок: 20.04. - 30.04. Ванредни испити за ЈУНСКИ РОК: Пријава испита: 01.06. - 07.06. Испитни рок: 13.06. - 30.06. Ванредни испити за АВГУСТОВСКИ РОК: Пријава испита: 01.07 - 10.07. Испитни рок: 20.08. - 31.08. Опширније »
 • ОБАВЕШТЕЊЕ О ЗАКЉУЧЕНОМ УГОВОРУ

  Назив наручиоца: Техничка школа Адреса наручиоца: Младост бр. 1, 19320 Кладово Интернет страница наручиоца: www.tehnickakladovo.edu.rs Врста наручиоца: установа средњег образовања Врста предмета: добра Предмет јавне набавке мале вредности су добра – лож уље за потребе централног грејања школе за период фебруар - децембар 2018. године. Ознака и назив из општег… Опширније »
 • Turnir u malom fudbalu

  Tehnička Škola Kladovo i Srednja Škola „ Sveti Sava „ Turnir u malom fudbalu Ekipe: I grupa 1. Ratkini sinovi 2. Marsovci 3. Nike 4. Kicoši 5. I2 Mašinci II Grupa 6. Šampioni 7. II2 Mašinci 8. Jedva smo se skupili 9. Orlovi 10. Zemunac R A S P O… Опширније »
 • Јавна набавка мале вредности бр. 1/2018 – лож уље, гасно уље екстра лако евро ел

  На основу члана 55. Закона о јавним набавкама („Сл. гласник РС“, број 124/2012, 14/2015, 68/2015), Tехничка школа у Кладову, објављује ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПОНУДА У поступку јавне набавке мале вредности, бр. 1/2018 Набавка добара: Лож уља – Гасног уља екстра лаког евро ел Преузмите позив за подношење понуда: Позив за… Опширније »
 • Истријска секција наше школе у Нишу

  Ученици II-1 и II-2 Техничке Школе имали су прилику да, у оквиру историјске секције, обиђу културно историјске знаменитости Ниша као и сам град. Прво су обишли комплекс логора из Другог светског рата где су, између осталог, научили да никад не смеју заборавити нити дозволити да се овакви догађаји било када… Опширније »
 • Окружно такмиченје у стоном тенису

  На управо завршеном Окружном такмичењу у стоном тенису у Неготину, екипа наше школе освојила је изврсно прво место и квалификовала се за државно првенство, крајем новембра ове године у Зренјанину. Екипа у саставу Павловић Марко и Калиновић Петар, показала је изузетно знање ове спортске дисциплине и оправдала уложени рад и… Опширније »
 • Стони тенис, општинско такмичење

  Јуче 26.10. одржано је општинско такмичење из соног тениса. Сусреле су се екипе Техничке школе и Средње школе " Свети Сава ". Нашу школу представили су Павловић Марко и Калиновић Петар којии су екипно заузели прво место. Показали су изузетно познавање ове спортске игре и заслужено квалификовали за окружно такмичење… Опширније »
 • Ученици креативни мајстори

  Како би им боравак у школском простору био пријатнији и лепши, вредни ученици, машинци, су у договору са својим наставницима стручних предмета одлучили да овај пут уреде један кабинет. Обзиром да су прошле године урађене клупе за седење у школском холу и на тај начин доказали своје умеће из струке,… Опширније »
 • Турнир у малом фудбалу

  У организацји Техничке школе и средње школе " Свети Сава " одржан је турнир у малом фудбалу. Учествовало је укупно 7 екипа са врло егзотичним именима: 1.ФК " Напредак " 2." Машинци " 3." Топ - Мич " 4.ФК " Алка " 5." Јавор " 6. " Црни орлови "… Опширније »
 • У посeти Радио клубу

  У склопу наставне јединице из историје „ Напредак науке почетком 20. века“ ученици другог разреда уче и о Семјуелу Морзеу, научнику који је конструисао телеграфски апарат и развио систем тачака и цртица, који је свет прихватио као Морзеову азбуку. Како би ученици ово што боље схватили, заједно са својом професорком… Опширније »
 • Најбољи код Председника општине

  Пред почетак школске 2017/18. године у вили "РУЖА", приређен је свечани пријем учесника многих пројеката који су постигли значајне резултате, ученика генерације, учесника републичких такмичења као и свих који су се посебно истакли својим радом и резултатиома у школској 2016/17. години, како ученика тако и њихових наставника - ментора. ученике… Опширније »
 • Потребни смо планети

  Земља, предивна планета, знатно је крхкија него што мислимо, а захтеви које јој поставља човек знатно су већи него што она може да издржи. Природна равнотежа је у опасности, а будућност човечанства неизвесна. Знамо, али одбијамо да реагујемо. Време је да се свест о опасности искаже индивидуалним и колективним деловањима.… Опширније »
 • Распоред писмених провера за други класификациони период 2016/17

  Преузмите документ Опширније »
 • Распоред писмених провера за први класификациони период 2016/17

  Преузмите документ Опширније »
 • Фестивал “Деца деци”

  Поводом Међународног дана детета, ученици наше школе који су пре само месец дана били домаћини њиховим вршњацима који су имали учеће у семинару „Живот је леп“, били су позвани да учествују на фестивалу „Деца деци“, који је у Београду, на Тргу Николе Пашића организовала Јеврејска општина Београд и Центар за… Опширније »
 • Дан младости у Кладову

  Поводом 25. маја ученици кладовских школа су имали јединствену прилику да на другачији начин присуствују часу историје и науче нешто о прошлим временима. Наиме, ОО СУБНОР Кладово је у сарадњи са њиховом професорком историје Иваном Николић-Радуловић, организовао јавни час који је одржао унук доживотног председника СФРЈ, Јошка Броз, као и… Опширније »
 • Мој музеј, мој град

  У суботу, 21.маја 2016. године у нашем граду обележена је традиционална Ноћ Музеја. Кладово се већ годинама поноси Археолошким музејем Ђердапа, који представља драгоцен огранак Народног музеја у Београду. О знаменитостима и ископинама са локалитета овог подручја, које наш музеј љубоморно чува и приказује радозналим посетиоцима, говорили су кладовски ученици-… Опширније »
 • “ИСТИНА” – представа Ученичког парламента Техничке школе из Кладова

  До реализације представе се дошло тако што је Ученички парламент дошао на идеју да конкурише за пројекат „Млади у покрету“ који спроводи Зајечарска иницијатива. Ученици Техничке школе из Кладова су са својим другарима из СШ „Свети Сава“ и ОШ „Вук Караџић“, одлучили да се овом представом на креативан и тотално… Опширније »
 • Учешће наше школе на државном такмичењу из историје

  И ове године као и шест година уназад, наша школа може да се похвали ућешћем на републичком такмичењу из историје. Ученик II-1 разреда, Петрањесковић Махајло успео је да на окружном такмичењу из историје које се ове године одржавало у Мајданпеку освоји друго место које га је аутоматски пласирало за републичко… Опширније »
 • Породични семинар “Живот је леп”

  У периоду од 29. априла до 2. маја ове године, Кладово је, по девети пут заредом, било домаћин Породичном семинару Јевреја “Живот је леп“, у организацији American Jewish distribution committie и Савеза јеврејских општина Србије. Нa семинaру су били председници многих јеврејских општинa из Србије и Босне, кaо и 300… Опширније »
 • Израда плаката о Другом светском рату

  Ученици II-1 и II-2 разреда последњих три месеца обрађивали су наставне теме Први светски рат, период између два светска рата и Други светски рат и на часовима историје много тога чули, научили али и сами истражили о овој теми и овом периоду како у нашој замљи тако и шта се… Опширније »
 • Kонкурс „ Развој омладинског туризма у Србији „

  И ове године, као и неколико година уназад, Универзитет Сингидунум је расписао конкурс „ Развој омладинског туризма у Србији „. Сви ученици средњих школа су имали право да пријаве своје групе и ураде своје презентације у циљу презентовања свог града и омладинског туризма у њему. Ове године, ученици Техничке школе,… Опширније »
 • Светосавска академија

  „ Техничка школа “ је ове, 2015/2016. школске године, заједно са ОШ „ Вера Радосављевић “ из Подвршке, била домаћин прославе Дана Светог Саве. Тим поводом изведен је пригодан програм на коме су заједнички радили наставници и ученици обеју школа. Гостима су се на почетку обратили руководиоци школа, директорка Драгана… Опширније »
 • „Читамо и пишемо са Аном Франк“

  Изложба „Читамо и пишемо са Аном Франк“ служи као основа за радионице са ученицима. Осим изложбе, преведени и адаптирани су и посебан приручник за наставнике и библиотекаре, као и вежбанке за ученике основних и средњих школа. Амбиција је да ове радионице постану редован део школских активности везаних за 4 важна… Опширније »
 • Семинар “Тестови знања – креирање и оцењивање”

  Професори Техничке школе су, заједно са колегама из средње школе "Свети Сава", за викенд 28. и 29.новембра 2015. године били учесници семинара "Тестови знања - креирање и оцењивање". [slideshow_deploy id='854'] Опширније »
 • Дан примирја у Првом светском рату

  Србија ће 11.новембра обележити државни празник - Дан примирја у Првом светском рату. Овој акцији се, и ове године, придружује и наша школа. У знак сећања на тријумфални пут српске војске од 1914. до 1918. године, по угледу на друге народе, на дан празника и недељу дана пре, грађани Србије… Опширније »
 • Завршен пројекат „My name is Trajan“!

  После скоро два месеца ученици све три кладовске школе су завршиле пројекат „My name is Trajan“. После скоро два месеца рада и учења, ученици ОШ „Вук Караџић“, Техничке школе и Средње школа „Свети Сава“, заједно са својом професорком историје Иваном Николић Радуловић су успешно завршили пројекат „ Моје име је… Опширније »
 • Радионица “Израда грчких новчића”

  Другу радионицу ученици су имали после наставне теме Стара Грчка и њена култура и уметност. Требало је да донесу поклопце од јогурта, киселог млека... и на основу слика које су им већ биле припремљене, да покушају да направе грчки новац са ликом Александра Македонског или сове-заштитнице Атине. На тај начин… Опширније »
 • Учимо хијероглифе

  Ученици I1 и I2 разреда су у оквиру обраде наставне теме Стари век неколико часова имали радионице на којима су покушали да искажу не само познавање историје него и своје умеће и креативност. Наиме, пошто су обрадили наставну јединицу Стари Египат, један час су посветили изради картуша (уоквирена места где… Опширније »
 • Пројекат “My name is Trajan”

  У сарадњи са удружењем "Дивљина" дошли смо до једне интересантне идеје и њу преточили у пројекат. Људи из фондације "Искорак" и Балканског фонда за демократију, кроз њихов програм донација, подржали су нашу идеју и надамо се да нећемо изневерити њихово поверење. Кладово је град који из године у годину обогаћује… Опширније »
 • Нови пројекат ученика наше школе – “My name is Trajan”

  Ученици Техничке школе и ОШ "Вук Караџић", заједно са впрофесорком историје Иваном Николић-Радуловић, у сарадњи са удружењем "Дивљина", ће у периоду од 9.септембра до 25.октобра учествовати у пројекту "My name is Trajan". Више о пројекту погледајте на страници: https://www.facebook.com/udruzenjeljubiteljaprirode.divljina Опширније »
 • Додела награда на такмичењу “Култура на дар”

  Ученици Техничке школе су ишли на уручење награде за освојено 2.место на конкурсу "Култура на дар" (кампања за промоцију културне баштине). Слободно време искористили су за обилазак културних знаменитости Београда. [gallery ids="683,684,685,686,687,689,690,691,692,693,694"] Опширније »
 • ШКОЛСКИ САЈАМ КЊИГА!!!!!

  Драги ученици, у петак 04.09.2015.год у 12.30h у холу школе биће организован Школски сајам књига. Позивамо ученике старијих разреда као и нове ученике да дођу и размене своје књиге, како би сви на време набавили неоподне уџбенике за ову школску годину. Списак потребних књига можете преузети овде: I-1 I-2 II-1… Опширније »
 • Промена календара рада за ученике завршних разреда

  Због промене плана и програма реализације екскурзије за завршне разреде , дошло је до следеће промене динамике рада за завршне разреде: -Наставни дани: четвртак 16.04.2015, који је предвиђен да се реализује по распореду од уторка и петак 17.04.2015, биће надокнађени у данима предвиђеним за реализацију блок наставе, а наставна година… Опширније »
 • НАШИ УЧЕНИЦИ ОСВОЈИЛИ ДРУГО МЕСТО НА КОНКУРСУ “КУЛТУРА НА ДАР”!

  Ученици Техничке школе одељења III-1 (Моника Будујкић, Тијана Марјановић, Денис Дабесковић и Иван Бибесковић) са ментором професором историје Иваном Николић-Радуловић су снимили филм о Трајановом мосту и на тај начин дали скроман допринос промоцији културне баштине нашег града у оквиру пројекта "Култура на дар". У конкуренцији је било 26 филмова… Опширније »
 • ПОГЛЕДАЈТЕ НАШ ФИЛМ НА “TV КЛАДОВО”!

  ДРУГА ЕМИСИЈА ИЗ СЕРИЈАЛА „КУЛТУРНО ИСТОРИЈСКИ ТУРИЗАМ“ КОЈУ СУ УЧЕНИЦИ ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ И ОШ “ВУК КАРАЏИЋ“ РАДИЛИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА БИЋЕ ЕМИТОВАНА У СУБОТУ ОД 18:30 И У НЕДЕЉУ ОД 11:30 И 17:00 ЧАСОВА. [slideshow_deploy id='602'] Опширније »
 • Дан примирја у Првом светском рату

  Србија ће 11.новембра обележити државни празник - Дан примирја у Првом светском рату. У знак сећањана тријумфални пут српске војске од 1914. до 1918. године, по угледу на друге народе, на дан празника и недељу дана пре, грађани Србије (студенти, ђаци, спортисти и остали) ће носити на реверима значку која… Опширније »
 • ТРАЈАНОВ МОСТ – Гласајте за наш филм!

  Драги посетиоци, ученици Техничке школе одељења III-1 Моника Будујкић, Тијана Марјановић, Денис Дабесковићи Иван Бибесковић и професор Ивана Николић-Радуловић су учествовали на конкурсу "КУЛТУРА НА ДАР 2" са филмом "Трајанов мост" у трајању од 3 минута у коме су представили културну баштину нашег града, или само један део. Потрудили смо… Опширније »
 • Републичко такмичење из историје

  Ове школске 2013-2014.године, ученик III-1 разреда Димитријевић Немања, са професором ментором Иваном Николић Радуловић, је био представник наше школе на републичком такмичењу из историје које је организовано 08.јуна, а домаћин је био град Аранђеловац. Сем израде теста ученику је омогућен обилазак скоро свих културно историјских знаменитости тог града, Тополе, Опленца… Опширније »
 • Ученици у посети ХЕ ,,Ђердап“

  Организована посета ученика ХЕ ,,Ђердап“ обављена је у фебруару ове године. Ученици завршног разреда смера електротехничар моторног погона у пратњи предметног наставника, Будујкић Ратке, обишли су ХЕ ,,Ђердап 1“. Циљ ове посете је да ученици употпуне своје знање о синхроним генераторима. У електрани је тренутно замена једног генератора, тако да… Опширније »

НАЈНОВИЈЕ:

Kalendar

February 2019
M T W T F S S
« May    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728